18:45

Stureby SK Vit

Referat: Segeltorps IF - Stureby SK Vit

Åtta tappra SSK-tjejer hade bestämt sig för att hoppa fredagsmyset och istället dra till Segeltorp för kvällsmatch. Bortaplan längs E4 i södergående riktning en fredag är minst sagt knepigt men tack vare en tidig spejare i form av Peter så kunde samtliga spelare ändå trixa sig igenom Älvsjö, Fruängen och till sist anlända till matcharenan i tid.

Väl på plats väntade nästa utmaning i form av utebliven plats att värma upp på. De positiva SSK-tjejerna lät sig dock inte nedslås utan gjorde det bästa av situationen och värmde bl a genom att högljutt heja fram Älvsjö(?) i matchen före vår.

Till slut var det ändå dags för match, och det stod klart från början att vi skulle bjudas tufft motstånd. Segeltorp visade prov på ett uppstyrt positionsspel och individuell skicklighet. Hög press i kombination med en rätt liten plan gjorde också att det blev svårare än vanligt att få igång ett vägvinnande passningspel.

Det något stressade spelet till trots, så åt sig SSK ändå in i matchen mycket tack vare stor kämpavilja och flera fina individuella prestationer. Till slut började också fler kombinationer sitta och när Lisa hittade Juni med en fin passning snett inåt bakåt så satt bollen i nättaket bakom hemmalagets målvakt. Stärkta av målet dominerade nu SSK matchen och det kändes helt logiskt när Nova satte tvåan efter hörna med ett distinkt skott stolpe in. Innan paus fick också Lisa utdelning på allt slit och söders blå kunde gå till pausvila med en 3-0-ledning i ryggen.

I andra halvlek mattades tempot något och det var mycket ställningskrig på mittplan där SSK ändå kunde trycka på mest genom starkt och bollvinnande spel av Ia, Nike och Leia. På topp lurade Elise ständigt och var nära ett flertal gånger att sätta spiken i kistan. Segeltorp bjöd på både fint spel och var nära att ta sig igenom ett par gånger men Emma i målet var på sin vakt och kunde snyggt avstyra anfallen genom spel långt ut.

Slutligen satte Lisa både fyran och femman där ett av målen var ytterligare ett riktigt bra skott. Extra kul att den senaste tidens träning på avslutningar har gett så fint resultat.

5-0 mot en mycket bra motståndare var kanske något i överkant sett till spelet, men inte desto mindre visade tjejerna återigen vilken stabil och hög nivå de har!